Fit en vitaal met voeding!

Ieke is een rustig persoon die de tijd neem om te luisteren, mee te denken en hulp te bieden.

Ik ben voor twee verschillende problemen bij Ieke geweest en beide keren heeft ze mij ontzettend goed geholpen. Met haar hulp en het resultaat dat het mij heeft opgeleverd, ben ik erg tevreden.

De laatste keer was voor darmklachten (PDS). Ieke stelde het Fodmap-dieet voor.

Dat leek mij eerst een heel lastig dieet, maar met het uitgebreide boekje van Ieke en met de informatie op internet, bleek het heel erg meeviel. Na ruim 3 weken was ik al klachtenvrij en nu na 3 maanden weet ik waar mijn darmen gevoelig voor zijn.

Ik hoop dat het goed blijft gaan, maar anders zal ik zeker weer de hulp van Ieke vragen.

 

Juliette

Mijn goede voornemen voor 2014 was om aan de slag te gaan met mijn voeding.

Er is bij mij een lichte vorm van COPD geconstateerd en in plaats van met medicijnen in de weer te gaan wilde ik kijken of ik met voeding mijn lichaam in een zo optimaal mogelijke conditie kan houden.

Natuurlijk is er heel veel op internet te vinden hierover maar als leek zie ik dan door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat ik op zoek ging naar een diƫtiste die mij hierin kon begeleiden. En dan een die naar het totale beeld kijkt, niet alleen naar de voeding.

Toen kwam ik uit bij Helement van Ieke Knoop. Drie consulten gehad en ik ben super tevreden. Het eerste consult was breed met toch al wat huiswerk gericht op COPD.

Het tweede gesprek begon met een evaluatie van de tussenliggende periode en toen kwam de vraag of ik het hierbij wilde laten (en dat was best mogelijk geweest want ik had al heel wat handvatten aangereikt gekregen) of dat ik er nog wat dieper op wilde doorgaan. Dat hebben we gedaan.

Tijdens het derde en laatste consult kreeg ik nog een lijst mee met diverse voedingsmiddelen en -supplementen, met daarbij de werking ervan, speciaal gericht op de COPD en hoge bloeddruk.

In een paar maanden tijd en drie consulten ben ik heel veel wijzer geworden en heb ik juist dat ruggensteuntje gekregen waarnaar ik op zoek was.

 

Ans Julicher